Çene Estetiği - Kolan British Hospital

Çene Çene bölgesine birçok operasyon yapılarak çene düzeninde değişiklikler yapılabilir. Bunlar çene törpüleme veya kısa çeneleri uzatma gibi bir çok cerrahi müdahale ile çene ameliyatı yapılabilir.

Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir.

Çene törpüleme ameliyatı pratikte kullanılan bir çene estetiği türüdür. Genelde çok uzun veya geniş çeneleri küçültmek için yapıyoruz. Çok uzun çene ameliyatlarında da kullanımı doğru olmuyor. O yüzden minik çene küçültme işlemleri için birebir pratik bir ameliyattır. 

Çene törpüleme ameliyatları ağız içinde açılan bir kesi ile yapılır. Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Ameliyathane de yapılması gerekir. Tam donanımlı bir hastane çatısı altında yapmak doğru olandır. Ameliyat sonrasında bir süre yemesine içmesine dikkat etmesi gerekir. 1 ay süre ile kontrol altında tutmamız gerekir. Sonuç olarak daha küçük bir çene ile 1 ay sonra tanışmanız mümkündür.

Çene ucunda yapılan bu ameliyatlar farklı teknikler içerebilir. Örnek vermek istesek, bir kişinin çenesi geriye doğru göçük ise, dolgular ve silikonlar ile o bölge doldurulabilir. Kusa ise cerrahi vidalar ile öne uzatılabilir. Veya çok fazla öne doğru gelmiş ise, buna da törpüleme ameliyatları ile çözüm bulunabilir.

Çene ucu ameliyatı bir standart ameliyat değildir. Kişinin çene yapısı ameliyatın türünü belirler. Ameliyat ile yüz yapısına uygun bir şekilde ameliyat yapılması gerekir. Yüz estetiği olmak isteyen hastaların veya burun küçültmek isteyenlerin genelde sorunun çenede  olduğunu bilmezler. Yüz estetiği olmak isteyen bir hasta için genelde çene de müdahaleler olur. Ameliyatın çene ucunda ki soruna göre belirlenmesi gerekir .

Halk arasında çene cerrahisi olarak bilinen çene ameliyatlarının orjinal ismi ortognatik cerrahi dir. Yüzde ki fiziksel sorunları gidermek için yapılır. alt ve üst çeneye müdahale edilerek yamukluk veya şekil bozuklukları giderilebilir. 

Ortognatik cerrahi ile diğer bir çözdüğümüz sorun, alt ve üst çenede ki dişlerin birbirine uyumu. Yani hem estetik olarak heme fiziksel bir sorunu çözmek içinde çene cerrahisi uygulanabilir. Diş tedavisi öncesinde mutlaka bir ortodontik tedavi görmek de gerekir. Halk dili ile tel tedavisidir. 

Ortognatik cerrahi ameliyatları öncesinde mutlaka röntgen istenir. Çıkan sonuçlara göre iskeletsel deformiteyi belirler ona göre ameliyat planı hazırlanır. Genelde üst veya alt çene veya her ikisinde de önce veya arkada olma sorunu vardır. Bu ortodontik ve iskeletsel analiz sonrasında ameliyatı planlar ve ne kadar büyük bir ameliyat olması gerektiğini belirler.

Çene Cerrahisi ameliyatları genel anestezi ile yapılır .Ameliyat ağız içinden olduğu için ameliyat izi kalmaz.Ameliyat süresi eğer sadece tek bir çene ise, 1,5 saat sürer. Her iki çeneye de ayrıca müdahale edilmesi durumunda ameliyat 3 saati rahatlıkla geçmekte. Ameliyat esnasında hasta hiç bir ağrı veya sızı duymaz.